Split légkondicionálók

A mai új generációs légkondicionálók R32-es hűtőközeggel rendelkeznek, amelyek hatékonyságban jobbak, és környezetszennyezés szempontjából kisebb mértékben rombolja az ózonréteget.

A legfontosabb kérdés, hogy mire szeretnénk használni a készülékünket?! Csak hűtésre, vagy fűtésre is. Ugyanis elértük azt a szintet a légkondicionáló technológiában, hogy alacsonyabb költségvetéssel tudjuk működtetni, mint a gázkazánokat.

Inverteres split klímák hatásfoka

Itt jegyezném meg, hogy ezzel az állítással nem minden szakember értene egyet, és nem is fogok számításokba belebonyolódni. De, ha az épületünkből teljesen kihagyjuk a gázzal működő rendszereket, nem követünk el vele hibát, sőt…

Mind a hűtési mind pedig a fűtési teljesítmény KW-ban van megadva, amelyek (általában) eltérnek egymástól. De a fűtéshez, ha mínusz fokokban is szeretnénk használni a légkondinkat, egyéb extrákkal kell rendelkezni a kültéri egységnek. A pára lecsapódik és az megfagy, könnyen károkat tehet a rendszerben, például eltöri a lapátot. Ezért, ide egy automatikusan vezérléssel rendelkező fűtőszálakat futtatnak a rendszerbe.

Azok a típusok is tudják általában, amelyek nem rendelkeznek a fűtőszálakkal gyárilag, de utólag is lehet pótolni, csak külön be kell kábelezni azt.)

Nagyon kiemelkedő légkondi márkát nem tudok írni . A Gree-k jó ár-érték arányúnak számítanak, de a Whirlpool, Midea, de akár az és LG, Samsung-ok is jónak számítanak. A Daikin magasabb árfevésű, de ez azért mert a többivel ellentétben Európában gyártják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük